MISSIE

Van droom tot missie…

Wat startte als een droom van Nele, Peter, Heike en Daan, groeit na het plotse overlijden van Nele (vijf november 2020) uit tot de missie van enkele vrienden. Samen met Peter willen we als creatieve denkers en doeners graag die ene droom, dat zaadje, alsnog laten groeien: niet enkel een hart hebben voor het klimaat, maar samen zélf iets kunnen betekenen in het klimaat-verhaal, op een concrete manier bijdragen aan een bosrijkere toekomst. Niet enkel denken, maar doen!

 

Met ‘bomen voor Nele’ willen we de stam zijn om de toekomst, de kruin van deze boom, vorm te geven. We willen als ‘boombassadeurs’ vooruit kijken -vandaag des te meer dan ooit-. Niet alleen naar morgen maar vér vooruit, naar de toekomst als kruin van ons verhaal. Niet enkel de toekomst van Peter, Heike en Daan, maar ook onze toekomst en die van jou, van onze kinderen, van jouw kinderen,... 

 

Concept…

Met ‘bomen voor Nele’ willen we meer groen creëren, meer bomen, meer zuurstof... Concreet willen we een ‘plek’ creëren: een plek in de natuur, een plek waar je tot rust kan komen, waar je kan mijmeren over hetgeen er rondom ons gebeurt. Maar ook een plek waar je tot leven kan komen, waar creativiteit kan broeien en cultuur kan bloeien.

Een plek waar we elkaar kunnen ontmoeten, een plek van verbinding, voor jong en oud, over diverse culturen heen.

Want naast onze gemeenschappelijke band met Nele, en ons hart voor de natuur, is ieder van ons -de boombassadeurs- verbonden met creativiteit, kunst en cultuur. 


Authentiek…

Er bestaan (gelukkig) reeds meerdere initiatieven rond bebossingsprojecten, maar gezien onze achtergrond als creatieve denkers en doeners willen we de verbinding tussen natuur en cultuur als een meerwaarde zien in ons project. Een uniek project, maar vooral een authentiek project!

Een bos bouwen, hoe klein of groot ook… Een bos waar we die ‘plek’ willen vormgeven, waar we kunst, cultuur en natuur, maar vooral ménsen willen verbinden.

 

Lokaal…

Een ‘lokale’ plek, bij voorkeur op wandel- of fietsafstand van onze bakermat Hasselt, bereikbaar, tastbaar… Ja, ook in dit verhaal denken we graag lokaal, een project door én voor lokale mensen!

 

In wording…

Het eerste zaadje van ons project is nu gepland. We dromen... op een betere toekomst, en werken ons ontwerp de komende maanden concreter uit! Onze wortels zijn sterk, onze stam staat stevig… We gaan op zoek naar partners om onze schors meer kleur te geven, naar sponspors om onze takken te vormen, en naar grond zodat onze kruin kan uitgroeien tot een mooie boom, en onze ‘plek’ tot leven kan komen!